NAŠE USLUGE

Tvrtka KRISTIĆ IZOLACIJA d.o.o. specijalizirana je za sve vrste radova u području hidroizolacija. Ističemo tri osnovne skupine usluga koje nudimo – ravni krovovi, podrumi i terase/balkoni, te na kraju ostale usluge koje također izvodimo prema najvišim standardima.

Ravni krovovi

Ravni krov je završni dio konstrukcije, te snosi najveća opterećenja na samu konstrukciju. Hidroizolacija ravnog krova spriječava prodiranje vode, vlage i ostalih štetnih tvari u samu konstrukciju. Izvođenje hidroizolacije na ravnim krovovima sastoji se od nekoliko slojeva, te različitih materijala ovisno o namjeni krova (prohodni-opterećeni krov, neprohodni-UV stabilni krov, zeleni krov).

SLOJEVI RAVNOG KROVA

Beton u padu – nagibi krovnih ploha u smjeru odvoda oborinskih voda sa krova.

Parna brana – spriječava prolaznost vodene pare kroz toplinsku izolaciju do hidroizolacije.

Toplinska izolacija – spriječava gubitak topline zimi, te osigurava manji protok topline ljeti u objekat.

Razdjelni sloj – razdjeljuje toplinsku izolaciju od hidroizolcije.

Hidroizolacijska membrana – spriječava prodiranje vode i vlage u ostale slojeve krova i u sam objekat.

Mehaničko pričvršćenje – pričvršćuje izolaciju u konstrukciju i štiti od trganja iste.

Zaštitni sloj – štiti izolaciju ovisno o namjeni krova.


Podrumi

Dobra i kvalitetna izolacija zbog uštede na naknadnoj sanaciji prioritet je pri svakoj gradnji. Nažalost, često podrumi ostaju zapostavljeni i neizolirani. Najčešći problemi su pojava vlage na i u zidovima podruma, te procurivanje vode u podrume od strane podzemnih i slivnih voda. Da bi spriječili navedeno podrumi se moraju hidroizolirati. Hidroizolacija se izvodi nakon iskopa podruma i ugrađenog podložnog betona (horizontalna hidroizolacija), te nakon obzide podruma (vertikalna hidroizolacija). Postojeći podrumi koji nisu izolirani mogu se naknadno sanirati hidroizolacijskim membranama kako bi se spriječilo daljnje procurivanje i vlaženje podruma.


Terase i balkoni

Balkoni i terase su česti dijelovi objekta te je pravilna hidroizolacija tih površina potrebna za dugi vijek cijelog objekta. Kako bi spriječili moguću štetu potrebno je hidroizolirati navedene dijelove objekta. Hidroizolacija se može izvesti pomoću PVC membrana ili polimer-cementnim izolacijama na koje se mogu postavljati završne obloge kako bi se dobila potpuna funkcionalnost i estetika balkona i terasa.


Ostale usluge

  • Rezervoari
  • Spremnici pitke vode
  • Tuneli
  • Nadvožnjaci
  • Mostovi
  • Deponije (odlagališta)
  • Pročistači otpadnih voda
  • Strojno špricani sustavi hidroizolacija – POLYUREA
  • Strojno špricani sustavi toplinskih izolacija – POLIURETAN

Imate pitanja?

032/325-858

Otvoreno Pon – Pet

08:00 – 16:00

Pošaljite nam poruku

info@kristic-izolacija.hr